Bancuri diverse

bancuri diverse - pagina 136

Organigrama romaneasca

Organigrama romaneasca:

Patronul: de obicei, un tip care a furat ceva de la stat. A facut chestia asta si a avut noroc sa fie printre primii. Acum are succes si bani si angajeaza un director executiv sa ii conduca businessul.

Directorul: a fost ales pe baza unui criteriu sanatos: este ruda cuiva care poate ajuta afacerea. Varul lui lucreaza la Ministerul X sau la Compania Y. Prin conexiunea asta poate aduce comenzi pentru firma. Ca nu are experienta in management sau nu intelege businessul sunt detalii nesemnificative. Toata lumea il uraste, pentru ca nu stie sa se comporte cu oamenii. Angajeaza oameni la fel de nepriceputi ca el. Cumpara un server de 200 milioane, dar se zgarceste sa plateasca 200€ pentru cineva care sa il puna pe picioare. isi cumpara o masina mare si o zgarie in parcarea firmei, parcare trasata tot de el pe principiul "lasa ba ca avem loc". isi ia rolul foarte in serios, modifica bugetele departamentelor si muta oamenii de colo. .. inchide usa biroului cand urla patronul la el. isi cumpara computer ultra- perfomant si refuza cererile de achizitii pentru harduri, tastatusi si mausi pentru computerele angajatilor. Dupa doi ani, cand a invatat businessul bine, concediaza angajatii care au fost martori la chiflele sale si angajeaza juniori usor impresionabili.

Echipa de vanzari: se cred cei mai mari si mai tari din firma si la orice raspund cu "daca nu aducem noi comenzi, firma moare". Cel putin jumatate din ei se vad mai inteligenti decat directorul si ar vrea sa ii ia locul, dar nu au curajul necesar sa il conteste pe fata, asa ca se multumesc sa il sape pe la berile cu colegii de suferinta. De multe ori nu stiu ce vand, incurca comenzile, trimit specificatiile aiurea si apoi dau vina pe muncitori ca lucreaza prost si ca ei nu pot face vanzari in conditiile astea. Considera ca e de datoria lor sa plece din firma cu toate informatiile posibile, pentru ca, si aici citez, "sunt clientii mei".

Contabilele: sunt niste doamne nesatisfacute de ani de zile. Si asta inseamna ca orice problema ai avea, ele sunt ocupate. La ce iti trebuie adeverinta? Ete na, trebuia sa vii sa ma deranjezi. Tu nu stii ca am treaba? Chiar daca au predat bilantul de 2 zile, ele oricum au foarte mult de munca, pentru ca solitaire nu se joaca singur. Odata trecute de 40, ori sunt foarte blazate si nervoase, ori se distreaza de rup barurile...

IT- ul: orice ar face, trebuie sa iti dea de inteles ca esti cel mai prost din firma. De aceea el are parola de administrator, pentru ca tu esti un netrebnic care nu stie nimic si nu merita sa se afle in prezenta lui. Cand nu rupe banda firmei cu pornache, joaca un joc online sau se plange pe forumuri de geeks ca este muncit ca un sclav. Abia asteapta sa il intrebe directorul ce poate face sa opreasca scurgerea de informatii din firma ca sa poata instala radmin si sa se distreze.

Magazionerul: este foarte plictisit si enervat de fiecare data cand ai treaba cu el. Daca indraznesti sa ii sugerezi sa se grabeasca, iti rabufneste in nas ca el e sef peste magazie si iti da ce vrea si daca are el chef. Tremura in fata directorilor si se da cocos in fata soferilor si a femeii de serviciu.

Soferii: ei urasc pe toata lumea, in mod egal si din principiu. Scopul lor in viata e sa isi ia telefoane si sa se planga ca trebuie sa munceasca in fiecare zi. Au mereu lucruri mai importante de facut si serviciul ii cam incurca. Cel putin unul viseaza sa ajunga la vanzari sau sa conduca firma, pentru ca el stie ce e in neregula, si le impartaseste asta colegilor in timp ce stau la mici la munte pe benzina si pe masina firmei.

Femeia de serviciu: ea e suparata ca trebuie sa faca curat si cafele. Nu intelege de ce trebuie tocmai ea sa dea cu matura sau cu mopul sau de ce trebuie ea sa stie cand nu mai e hartie la baie. Le uraste pe curvele de la vanzari si de la marketing, dar se da bine pe langa ele pentru ca are o fata care are nevoie de serviciu.

Secretara: scopul ei in viata e sa se aboneze cu mailul office@firma... ... la site- urile de bancuri si de porcarele. Nu stie niciodata nimic. Nu are chef sa se duca la director in birou, nu are chef sa ii faca legatura cu furnizorul X. Viseaza sa ajunga la vanzari sau la marketing, pe care le considera joburi mai usoare decat ceea ce face ea, si, cand ajunge, se poarta mizerabil cu secretara.

Muncitorii: astia sunt urati de toata lumea si toate se sparg in capul lor. Jumatate nu au chef de munca, restul o fac in dorul lelii, de teama sa nu fie concediati, pentru ca au rate si copii. Urasc soferii pentru ca stau toata ziua in masina in timp ce ei muncesc, pe curvele de la vanzari, pentru ca stau toata ziua pe scaun si au salariu mai mare, pe director ca nu angajeaza mai multi oameni, ca sa poata dormi si ei la serviciu cateva ore. Nu pleaca din firma decat dati afara si le e lene sa gadeasca un pic.

Amantele: sunt prezente peste tot, in functie de ale cui sunt. Amanta magazionerului e femeie de serviciu, amanta soferului e secretara, amanta sefului e la marketing... Se stiu care sunt in firma si sunt urate de toata lumea, desi toti se poarta frumos cu ele... Visul lor e sa se integreze cat mai bine in colectiv, sa aiba impresia ca si ele contribuie cu ceva, in speranta ca vor fi invitate la iesiri in club de colegele de departament. In momentele post-coitum varsa amantului tot ce stiu si sugereaza cine ar trebui dat afara. E singura care zambeste sau are o mima inocenta atunci cand directorul tipa la toata lumea.

Bancuri: Bancul numarul 541 din categoria bancuri diverse

Dictionar de expresii

Dictionar de expresii
1. Ma duc la pescuit = O sa ma imbat pana uit de mine si o sa stau cu un bat in mana, in timp ce pestii o sa inoate in deplina siguranta.
2. E un lucru de barbati, draga = Lucrul asta n- are absolut nici o logica, iar tu nu ai nici cea mai mica sansa sa il faci logic.
3. Pot sa te ajut cu cina? = De ce inca nu e pusa masa, femeie?
4. Ah, da, desigur, draga = Nu inseamna absolut nimic. Folosit doar pentru a umple timpul.
5. Ar lua prea mult sa- ti explic = Habar n- am cum functioneaza.
6. Dar te ascultam. Numai ca ma gandesc si la alte probleme = Oare blonda din fata mea poarta sutien sau nu?
7. Ia o pauza draga, muncesti prea mult = Din cauza nenorocitului de aspirator, nu pot sa aud ce zic aia de Becali.
8. Foarte interesant ce spui = Inca mai vorbesti?
9. Doar stii ce memorie proasta am = Tin minte toate secventele din filmele cu batai, cine a marcat in ultima etapa, toate cantecele formatiei mele favorite, dar am uitat de aniversarea ta.
10. Pai, ma gandeam la tine si ti- am luat trandafiri = Tipa care vindea flori era mama- mama.
11. Am motivele mele sa ma comport asa = Si sper sa ma gandesc la unele cat de curand.
12. Nu pot sa- l gasesc = Nu mi- a aterizat in maini, asa ca nu am nici cea mai mica idee unde sa il caut.
13. Ce- am facut de data asta? = Cum de m- ai prins?
14. Doar stii ca doar pe tine te- as iubi = M- am obisnuit cu modul in care tipi la mine si mi- am dat seama ca puteam nimeri mai rau.
15. Arati grozav = Nu mai incerca alta tinuta. Mor de foame.
16. Nu ne- am pierdut. Stiu exact unde suntem = Si nimeni nu ne va mai vedea vreodata in viata.
17. Impartim munca prin casa = Eu cu dezordinea, ea cu ordinea.
18. Prietena mea nu ma intelege = Deja stie toate povestile mele pe de rost.
19. Ajut la curatenie prin casa = O data, am pus un prosop murdar in cosul de rufe.
20. Cum adica, ai nevoie de haine noi? = "Ti- ai mai luat unele acum doi ani".
21. Prietena mea e feminista = A refuzat sa imi faca o cafea.
22. Nu am nevoie de instructiuni = Sunt perfect capabil sa stric un lucru si singur.
23. Mi- a fost dor de tine = Nu imi pot gasi sosetele, mi- e foame si nu mai avem hartie igienica.
24. Avem o relatie serioasa = Imi place mai mult de ea decat de masina mea.
25. Rochia asta te face grasa = Sunt un idiot.

Bancuri: Bancul numarul 542 din categoria bancuri diverse

Progrese mari

- Faci progrese mari, spune un instructor auto catre o domnisoara. Astazi pentru prima data ai depasit un camion cu ochii deschisi!

Bancuri: Bancul numarul 543 din categoria bancuri diverse

Accident de munca la Caracal

Va scriu un raspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare in Sectiunea 3 a Raportului de Accident de Munca unde am completat ca drept cauza "slaba planificare" ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicatii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare. Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului lucram singur pe acoperisul unei cladiri inalte de 6 etaje. Dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas caramizi nefolosite, care, cintarite mai tirziu, au fost gasite a cintari aproximativ 270kg. Decat sa car caramizile jos in brate, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cladirii. Asadar am asigurat fringhia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul in afara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperis sa dezleg fringhia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. Veti observa in Sectiunea 11 a Raportului de Accident de Munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg. Datorita surprizei pe care am avut-o cand am fost literalmente smuls de la sol intr-un mod complet neasteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la franghie. Cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida catre acoperis. In apropierea etajului 3, m-am intalnit cu butoiul incarcat cu caramizi care acum se indrepta vertiginos catre sol, intalnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgarieturi minore si o clavicula fracurata. Datorita impactului, ascensiunea mea a incetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid catre nivelul acoperisului, neoprindu-ma decat atunci cind degetele mainii drepte mi-au intepenit in scripete pana la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strans de franghie in ciuda faptului ca incepusem sa am dureri mari. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul canarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborire rapida. In vecinatatea etajului 3, am intalnit butoiul care acum urca; ca urmare a intalnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe taieturi si zgarieturi la picioare si pe tot corpul in general. Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor,deoarece intalnind butoiul, mi-a fost incetinita usor caderea doar in masura de a-mi limita ranile, cand, am cazut pe gramada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate. Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de caramizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat franghia din maini. Asa cum stateam intins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, catre mine, care explica cele 2 fracturi la picioare.
Sper din tot sufletul ca acest raport raspunde la toate intrebarile dvs.

Bancuri: Bancul numarul 544 din categoria bancuri diverse

« 133 134 135

136

137 138 139 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct